09. jun 2017​Test af blodprøveapparat hjemme hos patienten

09. jun 2017
HemoCue-blodprøveapparat
De første patienter er inkluderet til testen af HemoCue på Onkologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Næstved. Blodprøveapparatet skal i dette testforløb hjem til patienten selv.

HemoCue-apparatet er i starten af 2017 blevet testet på ambulante og indlagte patienter på Odense Universitetshospital, mere om testen her. Nu testes HemoCue på Onkologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Næstved. Denne gang hjemme hos patienten selv. 
 
Flere bliver diagnosticeret med kræft, og der forventes en stigning i kræfttilfælde på 30 procent de næste 20 år. Under forløbet med medicinsk kræftbehandling får patienter ofte taget blodprøver for at følge med i bivirkninger og justere behandlingen. 
 
Patienten møder før hver behandling til blodprøver, hvilket medfører ekstra tid på for eksempel transport. Hvis patienten kan tage en blodprøve med et apparat i eget hjem, vil man på længere sigt kunne ordinere behandlinger blandt andet ved hjælp blodprøvesvar taget via HemoCue. Patienten vil allerede derhjemme kunne se, om værdierne er gode nok til at modtage den planlagte kemoterapi. Er tallene ikke som ønsket, sparer patienten en unødig tur til sygehuset. Også for sundhedsvæsenet vil det have en gevinst, da sygehuset dermed får færre besøg af patienten.
 
Testen løber fra starten af juni, indtil det ønskede antal patienter er nået.