25. sep 2018Rekrutering af deltagere i hovedhalskræft-studie er nu afsluttet

25. sep 2018
Test af et innovativt plaster til behandling af hudreaktioner, som opstår på grund af stråleterapi af hovedhals-tumorer.

En akut bivirkning ved stråleterapi er betændelse i huden (stråledermatitis). Hudreaktionerne spænder fra en svag rødmen over tørre hudflager til en flade af fugtige hudflager med blærer, som er belastende for patienterne. På trods af plejeforanstaltninger oplever over 80 procent af patienterne, som får stråleterapi på grund af hovedhalskræft, at få hudreaktioner, som kan medføre, at en pause fra stråleterapien er nødvendig.

I studiet RAREST (RAdiotherapy RElated Skin Toxicity) bliver det undersøgt, om en ny sårforbinding er bedre end den aktuelle standardhudpleje i behandlingen og forebyggelsen af hudreaktioner.

Patienterne til deltagelse i dette studie blev rekruteret under ledelse af Klinik for Stråleterapi i Lübeck, derunder også patienter, som fik behandling på Klinik for Stråleterapi i Kiel.

Rekrutteringen af deltagere til dette studie er nu blevet afsluttet. Resultaterne af studiet bliver præsenteret på InnoCans afslutningskonference den 14. november. Invitationen til konferencen finder du her.

Foto: © UKSH