17. maj 2018Alle deltagere til studie i rygmarvskompression er fundet

17. maj 2018
Fem til ti procent af alle kræftpatienter oplever metastatisk rygmarvskompression. Det betyder, at metastaser danner et pres på rygmarven.

Hvis patienten ikke behandles for metastatisk rygmarvskompression, kan det føre til en fuldstændig lammelse af den nedre del af kroppen. Oftest får patienten strålebehandling for at mindske kræftmetastasen.

Hvorvidt behandling med højpræcisions-stråleterapi kan være et fornuftigt alternativ til hhv. en kortvarig og længerevarende behandling i fremtiden, forsøger InnoCan at finde ud af under ledelse af Prof. Dr. med. Dirk Rades, som er ledende overlæge ved Klinik for Stråleterapi, Lübeck Universitet.

Højpræcisions-stråleterapi udføres med specielle positioneringshjælpemidler (for eksempel masker) for at opnå en helt præcis placering af patienten under behandlingen. Dette kræver en omfattende, tredimensionel stråleplanlægning, så strålerne kun rammer tumoren og skåner det omgivende sunde væv mest muligt.

Rekrutteringen af deltagerne i studiet blev afsluttet i april, og en første præsentation af studieresultaterne forventes på InnoCans afslutningskonference i november 2018. Studieprotokollen blev offentliggjort i 2017 af BMC Cancer.